O nama

div-1_black.png
onama.jpg
U senovitnom delu Voždovca, nalazi se caffe Zi–Zu. Mali kafić, svojim prijatnim ambijentom, kvalitetom ponude i vrhunskom uslugom pleni pažnju.

Ovaj lokal prati tradiciju italijanskih kafića u kojima se sedeći posmatra buđenje grada, života koji užurbano promiče ulicama i dešavanja koja pletu svoju nit. Prava mala oaza za jutarnju kafu uz novine, opušteni poslovni sastanak, kratku pauzu nakon ručka ili večernji susret sa prijateljima.

Topli ambijent sa udobnim foteljama, svetlih boja čini da se briga ostavi na pragu. Zi - ZU svoj mali prostor koristi najbolje moguće. Terasa u letnjim mesecima je sigurni zaklon od vreve i vreline, a zimi se pretvara u kutak za ćaskanje. Pozitivna atmosfera je ono što ga izdvaja, a način spravljanja napitaka na bazi kafe su učinili lokal poznatim i prepoznatljivim kod pravih ljubitelja i poznavaoca.

U Beogradu postoji verovatno hiljadu malih mesta na kojima možete popiti svoj omiljeno piće i postoji desetine naziva za šoljicu crnog napitka. Ali, malo je kafea u kojima. U kafeu Zi – Zu servirace vam uz kafu i času vode bez obzira da li ste je porucili ili ne, kao i malu čokoladicu, i, naravno možete satima sedeti uz espresso i čitati novine, niko vas neće uznemiravati. Plazma sejk je zadovoljstvo u čaši, a nes sigurno najbolji u gradu, bilo da je poslužen kao topao ili hladan. Ceđeni sokovi se posebno prave prema željama gostiju i nikada nećete dobiti odgovor da nečega nema. Naprotiv, vlasnik i osoblje pronalaze načine i maštu da nadopune originalnim načinom posluženja ili specijalnim prilozima.

Tu se povremeno vode razgovori između ljudi koji se srecu svakog dana, a da se jedva poznaju. Recenice, izgovorene sa tako mnogo opreza i poštovanja prema sagovorniku, nikada nisu posledica rutine koju smo navukli kao neprikladnu garderobu. U njima se otkriva i želja da se skine koprena samoce i teskobe. Posebno mesto zauzima sport. Od rekvizita koji su nenametljivo rasporedjeni po lokalu do tema koje zaokupljaju posetioce.